STIPENDIEUTDELNING OCH NÄTVERKSTRÄFF 2015
Stipendietagare

STIPENDIEUTDELNING OCH NÄTVERKSTRÄFF 2015

FLER OCH STÖRRE STIPENDIER TILL CAMPUS STUDENTER OCH NY ORDFÖRANDE I CAMPUS VÄNNER. DEN 20 MAJ VAR DET ÅTER DAGS ATT UPPMÄRKSAMMA OCH DELA UT FLER OCH STÖRRE MORÖTTER I FORM AV STIPENDIER TILL NÅGRA AV CAMPUS HELSINGBORGS STUDENTER. DET SKEDDE I SAMBAND MED EN NÄTVERKSTRÄFF SOM SAMLADE MÅNGA AV FÖRENINGENS VÄNNER, STUDENTER OCH REPRESENTANTER FRÅN STADEN.

Kvällen började med mingel och varmt välkomnande av Campus Vänners nya ordförande Kristina Jarring. Därefter äntrade kvällens gästtalare och Lunds universitets nye styrelseordförande Jonas Hafström scenen. Jonas som har en lång erfarenhet som diplomat inom UD och som ambassadör, talade bland annat om vikten av optimism och regional utveckling i Öresundsregionen.

Under kvällen fick vi också chans att möta Campus Vänners nytillträdde ordförande Kristina Jarring. Kristina har de tre senaste åren varit ledamot i styrelsen för Campus Vänner. Hon arbetar som professionell styrelseledamot och ett av hennes uppdrag är som ordförande för Helsingborgs Citysamverkan. Campus Vänners mål är att sporra studenterna vid Campus Helsingborg, till exempel genom stipendier och nätverksträffar.

– Vi vill helt enkelt ge studenterna i Helsingborg det där lilla extra som ibland kan behövas i samband med studierna, betonade Kristina Jarring.

INTERNATIONELLA OCH NATIONELLA STUDENTPROJEKT BELÖNADES

Drygt tjugo studenter fick dela på över 252.000 kr för sina projekt som de sökt medel för. Det handlar om allt från nya studentföreningar som ska skapas, event som ska genomföras, husprojekt inom energianvändning som ska presenteras på konferenser, till att hjälpa internationella studenter att integreras och lära känna andra studenter, Helsingborgs stad och Sverige. Studentföreningen Fena fick totalt 50 000 kr vilket är den största stipendiesumman i Campus Vänners historia. Föreningen arbetar med att främja entreprenörskap bland Campus studenter. Vid stipendieutdelningen belönades både internationella och nationella studenter för sina olika projektförslag. Läs mer om vilka projekt som fick stipendier och om Campus Vänner.

 

STRÅKET FÅR EN ANSIKTSLYFTNING

En fråga som är högst aktuell för Helsingborg och dess studenter är den nya terminalgatan mellan Knutpunkten och Campus Helsingborg. Stråket kommer få ett rejält ansiktslyft. Josette Dahlin som är landskapsarkitekt på Stadsbyggnadsförvalningen berättade kortfattat om planerna på ett framtida plank och en väg som kommer fokusera på kreativitet, aktivitet och grönska. Stråket med dess nya plank ska bli klar och invigas lagom till Campus Helsingborgs 15-års jubileumsdag den 23 september.

Text: Kristina Karlén

Stäng meny