Premiär: HBG Live! 8 maj
Debatt i Lund, 26 april 2016: Rätten till barn – och rätten till ”rätt” barn Många längtar efter barn. För dem som har svårt att få egna barn på naturlig väg finns allt fler möjligheter. Några av frågorna som debatterades var: Hur mycket ska samhället satsa för att de som längtar efter barn ska få det? Är det en mänsklig rättighet att få barn och är det en mänsklig rättighet att få ”rätt” barn? Är det rättigheter som ska omfatta alla eller bara de som har råd? Panelen: Mats Johansson, medicinsk etiker vid Lunds universitet Helena D´Arcy, ordförande i den katolska rörelsen Respekt Barbro Westerholm Socialutskottet (L), Statens medicinsk-etiska råd Aleksander Giwercman, professor i reproduktionsmedicin vid Lunds universitet Moderator: Andreas Ekström, journalist och författare FOTO: Johan Bävman

Premiär: HBG Live! 8 maj

Tisdagen den 8 maj kickar Campus Helsingborg igång en ny talkshow i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Helsingborgs stad. Kvällens aktuella tema ”Tryggare Helsingborg” tar avstamp i polisens trygghetsmätning, som visar att vissa stadsdelar upplevs som utrygga. Programmet pågor 18.00-19.30 på Helsingborgen. Vi öppnar för mingel kl. 17.00.

Sverige är idag säkrare än det varit på flera decennier. Men polisens trygghetsmätning i Helsingborg ger en annan bild. Flera stadsdelar upplevs som otrygga och Söder har en av de sämsta siffrorna i landet. Varför är det så? Och var finns lösningarna? Tisdagen den 8 maj är det premiär för den öppna talkshowen Helsingborg Live. Vi pratar om aktuella samhällsfrågor och vill ha med dig i samtalet.

I panelen:

Jonas Kanje

Chefredaktör för Helsingborgs Dagblad,
Nordvästra Skånes Tidningar och Landskrona Posten.

Hanna Sahlin-Lilja

Doktorand i sociologi med inriktning mot
kriminologi vid Lunds universitet.

Peter Danielsson

Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad och
förste vice ordförande i Moderaternas partistyrelse.

Heidi Avellan

Kvällens moderator och politisk chefredaktör
på Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.

För anmälan klicka här.

 

 

Stäng meny