top of page

Nätverksträff 2 maj - "Fake news -När sanningen blev till salu och hårdvaluta"Varmt välkommen till Campus Vänners stipendieutdelning och nätverksträff!

Det har blivit dags att dela ut vårens stipendier från Campus Vänner. Kvällen kommer att bjuda på mingel med näringsliv och studenter, en härlig buffé samt en spännande föreläsning av Henrik Agardh-Twetman som arbetar med ett forskningsprojekt på Lunds universitet om informationspåverkan. Informationspåverkan har under de senaste åren lyfts fram av både riksdag och regering som ett växande problem i samhället – "fake news", desinformation, propaganda och troll som förvränger den demokratiska debatten är några av de utmaningar vi står inför. Institutionen för strategisk kommunikation (ISK) vid Lunds Universitet genomför sedan hösten 2017 ett forskningsprojekt om informationspåverkan på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) som en del av myndighetens arbete med psykologiskt försvar. Projektet syftar till att kartlägga, systematisera och analysera den kunskap, forskning och praxis som finns beträffande informationspåverkan, och skautmynna i en handbok i att möta informationspåverkan.

Henrik Agardh-Twetman Därefter följer en paneldiskussion om fake news med Henrik Agardh Twetman Campus Helsingborg, Jonas Kanje från Helsingborgs Dagblad, Cecilia Eklund Kommunikationsdirektör Helsingborgs stad, Mickey Magnusson Student Strategisk kommunikation och ledamot i kommunfullmäktige. Diskussionen modereras av Emma Nilsson, General Manager och Brand strategist på Graal Brand Agency samt styrelseledamot i Campus Vänner.

KLICKA HÄR för anmälan. Vi hoppas att vi ses där! Anmäl dig och en kollega redan idag men senast den 25 april!

Comentarios


bottom of page